sobota 11. září 2010

..byla jsem přizvána do hry :-) ........

Moc děkuji Ditušce http://u-ditus.blogspot.com/
               a Jarce http://redneval-redneval.blogspot.com/  za pozvání do hry :-)


Pravidla hry:

1. Uvést, kdo Tě do hry pozval.
2. Vyjmenovat 10 věcí, které máš rád.
3. Prostřednictvím komentáře pozvat dalších 10 osob do hry.


Přiznávám, že jsem si dala trochu na čas s odpověďmi :-)........

1. Miluji celou svou RODINU, zvlášť naše 2 dcery BARUNKUJOHANKU a mého MANŽELA :-), bez nichž si svůj život nedovedu představit.


2. Miluji DĚTSKÝ SMÍCH- to je pro mě nejlepší lék na bolesti a strasti.


3. POHÁDKY- čtení pohádek našim princeznám mě naplňuje klidem a miluji ty zvědavé oči, které mi nakukují na stránky knihy a taky předříkávání a napovídání nedočkavých pusinek, když čtu pomaleji :-)), také se rády koukneme na klasické české pohádky a večerníčky, klidně i staršího data :-)) to se vracím do dětských let :-)

4. POMNĚNKY - asi je to dáno i tím, že jsem jako miminko dostala nádherné pomněnkové náušničky - rodinný šperk :-) -  a hrdě je teď nosí naše starší dcera Barunka, miluji tu barvu TYRKYSU  neodolám ani rostlinkám a to ve všech dostupných barvách - modré, růžové i bílé - je to nádherné drobounké kvítečko, které je pro mne srdeční záležitostí :-))



5. miluji všechny kytičky, jejich pěstování a "ŠMUCHLENÍ NAŠEHO BYDLENÍ" - když mám květníky plné rozmanitých kytiček kolem domu, jsem nejšťastnější :-))





6. RUČNÍ PRÁCE - přivedla mě k nim moje MAMINKA - už jako dítě školou povinné jsem si s její pomocí pletla oblečky na panenky, za pomoci BABIČKY jsem zase šila první šaty na panenky, jsem jim oběma moc vděčná, že mi daly základy a lásku k pletení, šití, háčkování a vyšívání - to je pro mě nejlepší relax :-)

7. FOTOGRAFOVÁNÍ - dostala jsem k narozeninám "vysněného přítele" značky CANON, tak se už pár let "seznamujeme" :-)) zatím pomalu pronikám do tajů ......... a moc mě to baví :-)

8. miluji JÍZDU AUTEM - tedy hlavně když se držím volantu :-), jako spolujezdci, v horším případě na zadních sedácích je mi při delší trase nevolno :-), ale moc ráda řídím své vozítko :-) a za to vděčím mému trpělivému manželovi :-), ne, že bych neměla ráda rychlou jízdu :-), ale většinou vozím naše ratolesti, takže dodržuji předpisy a neriskuji!!!



9. miluji ČOKOLÁDU -  k tomuto bodu není, co dodat :-)))

10. miluji JARO - všechno se probouzí po zimním spánku, vzduch nádherně voní a energie jiskří :-) obě naše holčičky jsou narozeny na jaře a proto mám tohle roční období nejraději.....
      miluji LÉTO - bezstarostné prázdniny, SLUNÍČKO, koupání, výlety, zmrzliny..........
      miluji PODZIM - jeho barevnost, dozrávání plodů, šípky, jeřabiny, sušené hortenzie........
      miluji ZIMU - zasněžená rána :-) , krásné obrázky, co umí vykouzlit mráz, lyžování, sněhuláky a hlavně VÁNOCE , když jsou holky ještě malé, užívám si té tajemné atmosféry, jako bych byla dítětem i já :-)

Prostě miluji ŽIVOT...............

 A posílám pozvánku dále:

Přeji hezké BABÍ LÉTO!!!! :-)

sobota 4. září 2010

...jak ten čas letí.......

... dnes je tomu právě 35 let, co jsem se poprvé hřála v náruči mé maminky a co můj tatínek ztratil deštník, když se strejdou Karlem (Karamelem :-) ) oslavovali můj příchod na svět :-) Tenkrát ještě nebylo běžné být u porodu, ani mobily s foťákem, takže celá rodina netrpělivě čekala, až uvidí zabalenou "pletýnku" přes okno ve 4. patře :-)) ...


...tuhle krásnou růžičku jsem dostala od maminky :-) , jsem moc ráda, že je i s tatínkem mám tak blízko a že se na ně kdykoliv můžu obrátit a opřít se o ně :-))
Dnešní den jsme strávili s holkama právě u nich a byl to moc hezký den - obyčejně neobyčejný .....

Mohlo by se zdát, že jsem sentimentální (a asi i trochu jsem), jaksi už mi dochází, jak ten čas neuvěřitelně letí a nechávat věci na zítřek, není to pravé :-(( bohužel ani zítřek není pro každého samozřejmý :-(( .... 
...... dřív by mě tohle vůbec nenapadlo, často jsem si říkala : tohle budu dělat  ......... , ale proč to nedělat TEĎ HNED? Kdo mi zaručí, že to AŽ ......... určitě nastane :-( 


 


Před pár dny jsem si fotila - dle mě - krásné počítadlo, které se mi k dnešku hodí, hezky mi to spočítalo :-)
Je to nalezenec ze školní půdy a původní stav byl k nepoznání s tím dnešním - trochu jsem si jej vzala "do parády" a je to fešák :-) Zdobí mi třídu pro prvňáky a čtvrťáky :-))